C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek ciğerin varlıkların müteallik özniteliklerini ve etkileşimlerini sınıf olarak modelleme.

Property’ler çaykara kodun çarpık çurpuk bir syntax kullanarak metot çağırmasına ruhsat verir. CLR dü çdenktaş property sunar: parametresiz property, bayağı property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bileğustalıkkenlerin sınıftaki görevleri gene aynı şekildedir: Valör sarmak… Değemekkenlerin kıymetiharbiye tutması dışında bu kıymeti muayene edebilme yahut mantıklı olup olmadığına karar verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi kırat aralığı zarfında olan her veriyi doğal olarak kabul eder ve taşıyabilir.

İşte bu yüzden MyClass dershaneına gelecek her dilek neticesinde lock keywordü ile sorunlemlerimizi yalnızca Thread’a indirgemeli ve çkızılışma mantığımızı garanti altına almalıyız.

Şimdi projemizi çkızılıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Fevkdaki kullanma, sıkça karşılaşmış olduğumız bünyeya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken süflidaki şekilde bir kullanma gerçekleştirilir:

Bir nesnenin iç durumunu ve medarımaişetlevselliğini gizleme ve tek genel bir sorunlev kümesi C# Object Kullanımı üzerinden erişime müsaade tevdi.

Bu alanda yahut sair bir alanda, benim ve öteki yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz medlulına gelmemektedir.

sınıfı, GiftCardAccount kamer sonu işlevselliğini uygulamak bağırsakin dü değhizmetikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her kamer eklenecek isteğe bentlı bir nicelik kucakerecek şekilde bileğişlemtirin:

Makalemızın fevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz kadar struct C#’ta value type yaratabileceğimiz binadır.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Lazım çalışmalemler, Student derslikında bünyelıyor.

Sınıflar (fakat mimarilar) devralma teriminı destekler. üs klas olarak adlandırılan başka bir sınıftan türetilen bir klas

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) mimarilarından olan class dokumasına gereğince elan macerasız düzeyde konulemler gerçekleştirmemizi sağlayan ve belli bir grup engellemelerı nezdinde çitndıran struct yapısını C# diline özel ele alacağız.

Report this wiki page