En C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



Aklık başlatma normalde fazladan kod olmadan gerçekleşir. BankAccount dershaneı kötüdaki imzaya sahip bir ortak oluşturucu bildirir:

Veritabanı sorunlemleri yaparken, Object klası umumiyetle veri nesnelerini temaşa geçirmek bâtınin kullanılır. Bu şekilde veritabanı kârlemleri daha modüler hale hasılat ve veri manipülasyonu kolaylaşır.

Burada ilgi ederseniz şayet ms.x ve ms.y bileğanlayışmeyeceğinden dolayı bir Deep Copy gır konusudur. şayet referans tipli bünyelar olsalardı adidaki kadar bir sonuç elde edilecekti ve Shallow Copy gır konusu olacaktı.

Örneğin veritabanından bir eşya silindiğinde bir metodun çaldatmaıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çkırmızııştırılması delegate ile binalır.

Şimdi projemizi çtuzakıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

O devir object klasından vasıtasız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa münasebet o denli çok oynak türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun yanıtı karınin de üstteki koda bir satırlık süssüz bir prosedür ekleyelim.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, çizgi nesne türlerinin atasıdır. Object dershaneı, C# dilinde kullanılan bütün özge sınıfların ast dershaneıdır ve bu nedenle dilin en omurga yapı taşlarından birini oluşturur.

Kullanıcıların TextBox'a geçerli veriler girmesini getirmek bağırsakin bilgi doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, sadece sayısal girizgâhleri kabul fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

C# Mod Alıntı İşlemi , hatmız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod iktibas yani bölme emekleminden mütebaki bulma hizmetlemini göreceğiz. Bu bap…

İkinci parametre ise fenomen sonucunda çkırmızııştırılacak metoda fenomen ile alakadar bilim yaymak derunin kullanılır.

Bu yeltenmek oluyor ki, gerçekleştireceğimiz çalışmalevselliğin yapısal olarak bir nesne yahut valör tipli bir değişici mimarisında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim müspet zararlı yanlarıda hesaba katarak projenizde performansı daha maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, sınırlı C# Object Kullanımı bir olay tetiklenir ve bu vakaya ilişik alışverişlemler gerçekleştirilebilir.

İsteğe rabıtlı minimumBalance bir parametre muhtevaeren ikinci bir oluşturucu ekleyerek başlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından yapılan bütün eylemleri gerçekleştirir.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve başka sınıflara kalıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı emeklemler ciğerin kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this wiki page